Pienellä vannesahalla oli helppo sahata muovia sopiviksi paloiksi liimausta varten. Laitoin kolme palaa päällekkäin yöksi ensin kahden laudan väliin ja sitten sen laitoin sen höyläpenkkiin. Sahasin vannesahalla kaikki muodot. Kaarevatkin pystyy, kun tekee riittävästi apusahauksia ja etenee hitaasti.
Sahauksen jälkeen alkaa työteliäin osuus. Ensin karkealla vesihiomapaperilla ja sitten aina vain hienommalla. Näin muovituotteeseen saa lähes samettimaisen pinnan. Värit eivät myöskään sekoitu toisiinsa näin tehden.
Tein kolme tuotetta muovista. Olen tehnyt samoja koulussa. Yritän etsiä aina uusia ideoita, mutta muoviin on vähän hyviä ideoita. Toki muovia voi käyttää osana jotain muuta tuotetta. Olemme esim. tehneet lovileikkauksella pohjalevyn ja siihen koukut on tehty muovista, esim. pyyheliinoja varten tai mitä vaan.
Sormilumilauta oli nyt tämän syksyn hitti meidän koulussa. Jokainen tekee sen itselleen sopivaksi. Päät lämmitetään kuumailmapuhaltimella. Hiemapaperi sisäpuolelle antaa hyvän pidon. Kokeilimme juuri nyt viikolla pohjan maalausta askartelumaaleilla. Niistä tuli hienoja. Tarrojakin voi laittaa pohjaan. Jos löytäisi jostain pieniä pyöriä, voisi tehdä miniskeittilaudan. Teimme myös koulussa vanerista taivuttamalla pienen rampin, jossa voi kokeilla lautaansa. Siihen tietysti tehtiin polttamalla asiaankuuluvat graffitit :)
Kierretyn avaimenperän olen tehnyt uunissa ja ilman liimaa. Se on onistunut myös niin oikein hyvin. Tästä työstä on myös pidetty paljon ja tekemällä enemmän kierteitä, työ on ihan erilainen. Kuumailmapuhallin on vaikea hallittava näin isossa työssä. Uunissa saa tasaisesti muovin sulamaan, eikä se ala poreilemaan.
Tein kolmanneksi työksi korvakorut. Settiin on myös kaulakoru tulossa, kunhan ehdin sitä työstämään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti